"Yenilenen müfredata göre kazanımlar ve sınıf defteri güncellenmiştir."

İçerikler ve Sorular

Birinci sınıfa başladığım ....... ......  çok heyecanlanmıştım. sınıf defteri oku
Vücudumuz kirlendiği için ayda bir banyo yapmalıyız. sınıf defteri oku
Hangileri haccın farzlarındandır? sınıf defteri oku
"Otobüs yolculuklarında nelere dikkat etmeliyiz" cümlesinin sonuna hangi noktalama işareti gelmelidir ? sınıf defteri oku
"Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.” "Allah’a güvenmek demek boş boş beklemek değildir." "İnsana düşen elinden geleni yapmak ve gerisini Allah’a bırakmaktır." Yukarıda bahsedilen her mü’minde bulunması gereken davranış hangisid sınıf defteri oku
Kırtasiyeden 40 tane çizgili kâğıt, 60 tane çizgisiz kâğıt aldım. Aldığım kâğıtların hepsi kaç tanedir? sınıf defteri oku
95 kilogram ağırlığındaki pirinçlerden önce 15 kg ve daha sonra da 30 kg satılıyor. Geriye kaç kilogram pirinç kalır? sınıf defteri oku
Her canlının kendine özgü yuvası vardır. sınıf defteri oku
 " A < (42 X 5) "eşitsizliğinde "A" yerine yazılabilecek en büyük sayı kaçtır? sınıf defteri oku
Yarım torba un 8 kilogramdır. 7 torba un kaç kilogramdır? sınıf defteri oku
Bir günde 15 sayfa kitap okuyan Mehmet bir haftada kaç sayfa kitap okur? sınıf defteri oku
Her kitabı kaynak kitap olarak kullanabiliriz. sınıf defteri oku

Sınıf Defterim

Amacımız okullarda öğretmenlerin hergün öğrencilere anlattığı ders konularını yada kazanımları yazdıkları resmi belge olan sınıf defterini öğretmenlerin kolayca doldurmalarını sağlamaktır. Öğretmenlerin iş yükünü biraz hafifletmek ve onlara yardımcı olmak için bu projeyi tasarladık. Bu konuda bize destek olmak isteyenler iletişim kısmından bizimle irtibata geçebilirler. Bu proje ile öğretmenler sınıf defterilerini kolayca doldurabilirler. Kazanımları yazmak çok kolay olacaktır.
Sınıf defteri
projesi Yakup AYDEMİR tarafından 2011 yılında Yenilikçi Öğretmenler formu için hazırlanmıştır.

Öğretmene Notlar

" HB.1.3.6. Yemek yerken görgü kurallarına uyar.
Okulda yemeğini yerken temiz bir şekilde üstüne dökmeden yeme, ayakta yemek yememe, ağzında lokma varken konuşmama ve peçete kullanma gibi hususlar üzerinde durulur. İhtiyacı kadar yemek yeme, ekmek ve yiyecek israfını önleme konuları vurgulanır. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.6.1. Yakın çevresinde bulunan hayvanları gözlemler.
Yakın çevresinde bulunan hayvanlar (balıklar, kuşlar, sürüngenler, böcekler ve evcil hayvanlar vb.), bu hayvanların nelerle beslendikleri ve nerede barındıkları üzerinde durulurken gerekli güvenlik önlemleri alınır. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.4.1. Okulda ve evde güvenlik kurallarına uyar.
Merdivenden dikkatli inip çıkma, asansörü doğru kullanma, ıslak zeminde dikkatli yürüme, sınıf içindeki camlı eşyaları (dolap, şeref köşesi vb.) dikkatli kullanma, camdan ve balkondan aşağıya sarkmama; elektrik prizleri, kablolar ve ateşle oynamama, suyu "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.5.3. Ülkemizin genel özelliklerini tanır.
Ülkemizin adı, başkenti, Türk bayrağının şekli ve rengi ile İstiklâl Marşı?nın millî marşımız olduğu üzerinde durulur. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.4.3. Okula geliş ve okuldan gidişlerde trafik kurallarına uyar.
Karşıya geçme, yaya kaldırımı olan ve olmayan yerlerde yürüme ve yaya olarak trafikte görünürlükle ilgili önlemleri alma üzerinde durulur. Trafik işaret levhaları (dur, geç, yaya geçidi, dikkat, okul geçidi, bisiklet giremez gibi çocuğun yaşamıyla doğruda "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi