"Yenilenen müfredata göre kazanımlar ve sınıf defteri güncellenmiştir."

İçerikler ve Sorular

Bütün canlılar doğurarak çoğalırlar. sınıf defteri oku
Atatürkün  öğrenim gördüğü okulları kronolojik sırayla yazınız. sınıf defteri oku
Her meslek hayatımızdaki önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. sınıf defteri oku
137’nin 3 katının 264 eksiği kaçtır?  sınıf defteri oku
Canlıların temel ihtiyaçlarından biri beslenmedir. sınıf defteri oku
Bir meyve bahçesinde 56 kiraz ağacı, 49 vişne ağacı vardır. Kiraz ve vişne ağaçlarının toplamı kadar da elma ağacı olduğuna göre bu bahçede kaç ağaç vardır? sınıf defteri oku
Sınıfımızdaki basketbol çalışmalarına katılan erkek öğrencilerin sayısı, kız öğrencilerin sayısından 6 eksiktir. Basketbol çalışmalarına katılan kız öğrencilerimiz 28 kişidir. Sınıfımızın mevcudu 62 olduğuna göre, sınıfımızda basketbol çalışmalarına .... sınıf defteri oku
 309-281-169-411 Sayıların büyükten küçüğe sıralandığı şkkı bulunuz ? sınıf defteri oku
Birinci sınıfa başladığım ....... ......  çok heyecanlanmıştım. sınıf defteri oku
Yukarıdaki soru işaretinin yerine hangi sayı gelmelidir? sınıf defteri oku
"Soğuk hava sizi hasta eder."
Bu cümlede varlığın özelliğini hangi kelime belirtir? sınıf defteri oku
Caner aklından tuttuğu sayı ile 712`yi topladığında 1127 sayısını elde ediyor. Caner aklından tuttuğu sayıya kaç eklerse 567 sayısını elde eder? sınıf defteri oku

Sınıf Defterim

Amacımız okullarda öğretmenlerin hergün öğrencilere anlattığı ders konularını yada kazanımları yazdıkları resmi belge olan sınıf defterini öğretmenlerin kolayca doldurmalarını sağlamaktır. Öğretmenlerin iş yükünü biraz hafifletmek ve onlara yardımcı olmak için bu projeyi tasarladık. Bu konuda bize destek olmak isteyenler iletişim kısmından bizimle irtibata geçebilirler. Bu proje ile öğretmenler sınıf defterilerini kolayca doldurabilirler. Kazanımları yazmak çok kolay olacaktır.
Sınıf defteri
projesi Yakup AYDEMİR tarafından 2011 yılında Yenilikçi Öğretmenler formu için hazırlanmıştır.

Öğretmene Notlar

" HB.1.1.11. Okul kurallarına uyar.
Merdiven iniş çıkış kurallarına uyma, pencereden aşağıya sarkmama, kablo ve prizlere dokunmama, okul eşyalarını özenli kullanma; sınıf, koridor, okul bahçesi, tuvaletler ve yemekhaneyi temiz tutma, çöp kovasını kullanma ve gerekli durumlarda sıraya girme "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.2.3. Evinin yerini tarif eder.
Evinin yanında, karşısında, önünde, arkasında, sağında ve solunda neler olduğu ele alınır. Öğrencinin ev adresi ve velisinin telefon numarasını yazılı olarak yanında bulundurması ve bu bilgileri kimlerle paylaşmasının güvenli olacağı vurgulanır. Öğrenme o "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.5.1. Yaşadığı yeri bilir.
Aile büyüklerinden, yaşadıkları yerin (mahalle/köy/ilçe/il) isimleri, yetiştirilen ürünler vb. belirgin özellikleri hakkında bilgi edinmeleri istenir. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.1.10. Sınıf içi kuralları belirleme sürecine katılır.
Sınıf eşyalarını özenli kullanma, sınıfını temiz tutma, iletişimde zamanlamaya dikkat etme ile (dinleme, söz alarak konuşma, yerinde konuşma vb.) arkadaşlarına ve arkadaşlarının eşyalarına zarar vermeme, kendisini ve çevresini temiz tutma gibi kuralların "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.4.2. Okula geliş ve okuldan gidişlerde insanların trafikteki davranışlarını gözlemler.
Trafik kavramından hareketle kendisinin ve başkalarının trafikte doğru ve yanlış yaptığı davranışlar üzerinde durulur. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi