"Yenilenen müfredata göre kazanımlar ve sınıf defteri güncellenmiştir."

İçerikler ve Sorular

 Hakan ,13 yaşındadır. Annesi Hakan`ın yaşının 3 katından  1 yaş daha eksik yaştadır. Annesi Hakan`dan kaç yaş büyüktür? sınıf defteri oku
Ders çalışmak için evde uygun bir ortama ihtiyacımız vardır. sınıf defteri oku
Bir yılda 12 ay vardır. sınıf defteri oku
İstediklerimizi almak için tasarruf yapmalıyız. sınıf defteri oku
Otobüse 6 yolcu daha binerse 17 yolcu olacak. Birinci durakta 8 kişi inerse otobüste kaç yolcu kalır? sınıf defteri oku
Ayçiçeği evde yetiştirdiğimiz bir ev bitkisidir. sınıf defteri oku
Okulumuzun bahçesine geçen yıl 3 deste, bu yıl 18 tane fidan diktik. Bahçeye son iki yılda diktiğimiz fidanların toplamı kaçtır? sınıf defteri oku
Üç kardeşin yaşlarının toplamı 21 dir.Ali 5 yaşında, Soner 7 yaşında olduğuna göre Ayşe nin yaşı kaçtır? sınıf defteri oku
Kulüp ve grup çalışmaları bize birlikte çalışmayı ve ...............  öğretir. sınıf defteri oku
Sınıfımızda 16 erkek öğrenci vardır. Kızlar erkeklerden 6 kişi fazla olduğuna göre, sınıfımızda kaç kız öğrenci vardır? sınıf defteri oku
Normal bir insanda ortalama ...... kemik vardır. sınıf defteri oku
"BANA BİR HARF ÖĞRETENİN 40 YIL KÖLESİ OLURUM"Yularıdaki sözler kime aittir? sınıf defteri oku

Sınıf Defterim

Amacımız okullarda öğretmenlerin hergün öğrencilere anlattığı ders konularını yada kazanımları yazdıkları resmi belge olan sınıf defterini öğretmenlerin kolayca doldurmalarını sağlamaktır. Öğretmenlerin iş yükünü biraz hafifletmek ve onlara yardımcı olmak için bu projeyi tasarladık. Bu konuda bize destek olmak isteyenler iletişim kısmından bizimle irtibata geçebilirler. Bu proje ile öğretmenler sınıf defterilerini kolayca doldurabilirler. Kazanımları yazmak çok kolay olacaktır.
Sınıf defteri
projesi Yakup AYDEMİR tarafından 2011 yılında Yenilikçi Öğretmenler formu için hazırlanmıştır.

Öğretmene Notlar

" HB.1.1.14. Okulla ilgili olumlu duygu ve düşünceler geliştirir.
Okulun bireysel yaşamına sağlayacağı katkılar (yeni arkadaşlar edinme, oyun oynama, eğlenme, bilgi edinme vb.) üzerinde durulur. Okul korkusu olabilecek öğrencilere karşı duyarlı olunur. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.4.5. Acil durumlarda yardım almak için arayacağı kurumların telefon numaralarını bilir.
Gereksiz ihbarda bulunmanın sakıncaları vurgulanarak itfaiye 110, ambulans 112, polis imdat 155, jandarma 156 ve orman yangını 177 vb. kurumlar ve telefon numaraları ele alınır. Telefon numaraları tek tek rakamlar hâlinde (1 -5-5) kodlanarak öğretilir. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.4.3. Okula geliş ve okuldan gidişlerde trafik kurallarına uyar.
Karşıya geçme, yaya kaldırımı olan ve olmayan yerlerde yürüme ve yaya olarak trafikte görünürlükle ilgili önlemleri alma üzerinde durulur. Trafik işaret levhaları (dur, geç, yaya geçidi, dikkat, okul geçidi, bisiklet giremez gibi çocuğun yaşamıyla doğruda "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.3.3. Sağlığı için yararlı yiyecek ve içecekleri seçer.
Dengeli beslenme için tüketmemiz gereken temel bitkisel ve hayvansal besinler vurgulanır. Dengeli beslenirken yiyecek ayırt etmeme, kaynağı belli olmayan gıdalar ile açıkta ve/veya sokakta satılan gıdalar, gazlı içecekler vb. tüketiminin sağlığa zararları "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi

" HB.1.2.6. Gün içerisinde neler yapabileceğini planlar.
Oyun oynama, ders çalışma, dinlenme, uyuma, beslenme, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte nitelikli zaman geçirme ile kitle iletişim araçlarını kullanma gibi işlere ayrılan süre üzerinde durulur. "

YAKUP AYDEMİR, Hayat Bilgisi